07.08.2019
Prihaja 64. Turistični teden v Črni

Štirinšestdeseti Turistični teden v Črni, ki se bo odvijal od petka 9. do nedelje 18.avgusta, prinaša letos 81 različnih prireditev, ki so jih pripravila domača društva in klubi ter občina. Poglavitne prireditve so v domeni Turističnega društva, predsednica Štefanija Emeršič izpostavlja največjo, v četrtek 15. avgusta, to je semanji dan, na katerem so v preteklih letih našteli tudi do 20 tisoč obiskovalcev.

Turistično društvo pripravi še dve večji prireditvi, kmečko povorko prvo nedeljo in zaključni folklorni dan na zadnjo nedeljo. Občina bo tudi letos v času turističnega tedna podelila priznanje častnega občana oziroma občanke ter občinske nagrade, poskrbeli pa so še za eno presenečenje. Županja Romana Lesjak je povedala, da bo na semanji dan ob 12. uri svečan podpis listine o sodelovanju s kitajskim mestom Harbin. V tem mestu poteka svetovna znana prireditev gradnje ledenih skulptur. To in pa veliko število olimpijcev v zimskih športih družita oba mesti, s tem pa se primerjave končajo, saj gre pri gostih za večmilijonsko mesto.

Od zanimivejših prireditev omenimo Ultra trail in maraton Kralja Matjaža, literarni večer z letošnjo Kresnikovo nagrajenko Bronjo Žakelj, ter seveda glasbeni program z Modrijani, Markom Vozljem, Milanom Kamnikom, Rok n bendom in Luko Basijem.