07.08.2019
Julij je bil za kopanje problematičen mesec

Predlanskim je bila v ravenskem mestnem kopališču odlična sezona, lani pa povprečna. Podatki na polovici letošnje kopalne sezone kažejo zaenkrat na povpečno sezono, je povedal direktor Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Aleš Logar.

Prilagodili so se toplemu vremenu v mesecu juniju in že 12.6. odprli letno kopališče, ustvarili deset kopalnih dni več kot lani ter v navedenem mesecu zabeležili čez 5600 obiskovalcev. Vendar je odličnemu juniju sledil muhasti julij, ko so zabeležili kar 3500 gostov manj kot v istem mesecu lanskega leta. Skupno so torej na polovici sezone prešteli nekaj več kot 9000 kopalcev. Želijo si, da bi bilo v avgustu stabilnejše vreme, kopalce pa prisrčno vabijo na bazen.

Seveda pa ima Zavod za privabljanje zabave željnega občinstva še nekaj drugih adutov v rokavu. Festival narodnozabavne glasbe Guštanj 2019, ki so ga pretekli petek zaradi slabega vremena odpovedali, se bo zgodil 16. avgusta, ta konec tedna bo na vrsti stand up komedija. Veliki finale poletja na Ravnah z Ravenskimi dnevi pa bo predzadnji teden v avgustu.