05.08.2019
Festival Shots v Slovenj Gradcu presegel vsa pričakovanja


Mednarodni festival neodvisnega kratkega folma SHOTS je do svojega 4. leta izjemno zrasel, presegel vsa pričakovanja, saj ga je spremljalo 1800 obiskovalcev, 21. mednarodnih gostov, ustvaril je tudi izjemno zanimanje v mednarodnem prostoru. Letos je festival Shots ponudil 22 filmov iz 14. različnih držav, večina avtorjev filmov pa je festival in občinstvo tudi pospremila v dogajanju. 

Filmski teden se je začel s festivalom animiranega filma Zebra, na Prevaljah pa so si lahko letos prvič ogledali Shots z večerom slovenskih filmov, kar so z navdušenjem tudi sprejeli in se bo ta tradicija nadaljevala tudi v prihodnje. Direktor festivala Shots, Tomo Novosel poudarja, da se lahko festivalski utrip kratkih filmov preseli še v druge koroške kraje s ciljem, da preko filmskega festivala združimo koroško regijo kot regijo novega potenciala. Dejal je, da je festival letos presegel vsa pričakovanja. Pospremilo ga je 1800 obiskovalcev, 21 mednarodnih gostov, zanj je izjemno zanimanje v mednarodnem prostoru. To dokazujejo tudi prijave filmov, od 293 pred tremi leti, do 1500 letos kot jih imajo največji festivali na svetu. Tomo Novosel pravi, da se za prihodnost festivala ni bati, na tej točki tudi ne bo ostal. Ima velik potencial za nadaljnji razvoj tako v koroški regiji kot v državi, prav tako Shots že gradi kulturni turizem. 

Tomo Novosel je lani po promociji štirih filmov Slovenj Gradcu dokazal, kako lahko strokovnost in domačnost najdeta v lokalni skupnosti nov potencial, Novoselovi filmi Slovenj Gradcu služijo za promocijo mesta kot takega, občine, njegove kulture in športa. Tudi Tomo Novosel v svojem rodnem Slovenj Gradcu vidi še velike potencialov za lasten strokovni razvoj, doslej pa nam je vsem že dokazal, kako lahko dobre vsebine, tudi filmske, povezujejo Slovenj Gradec z Evropi in svetom.

IF