02.08.2019
Shots že prvi dan obiskalo 400 gledalcev


Sinoči se je v Slovenj Gradcu pričel že 4. festival neodvisnih kratkih filmov Shots. Prizorišče na dvorišču dvorca Rotenturn se je odprlo ob 19h, vendar se je začelo polniti že prej, kar je dokaz, da se je festival že udomačil pri obiskovalcih, ki si želijo pravočasno zagotoviti svoje sedeže. Letos je bil že prvi dan obiskan kot še nikoli, organizatorji ocenjujejo, da je prišlo preko 400 gledalcev. Ti so lahko spremljali osem kratkih filmov iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Poljske, Islandije, Nemčije, Brazilije in Francije in po aplavzu sodeč, bili nad njimi navdušeni, prav tako pa so bili navdušeni nad kulinarično ponudbo pic iz prenosne krušne peči, sladicami kmečkega turizma Marin Miler in poletnimi pijačami Čajnice Peč. 

Danes organizatorji za tuje filmske goste pripravljajo ogled koroškega čebelarstva, pri čebelarskem društvu Prevalje, ter okrepčilo v znanem koroškem turizmu v Šentanelu. Zvečer ob 19h pa se ponovno odpirajo vrata prizorišča pred dvorcem Rotenturn, za danes so pripravili poseben spremljevalni program, ob 20h bo nastopila znana koroška zasedba Jazoo, koncertu pa bo sledila projekcija sedmih kratkih filmov. Obiskovalci festivala tudi letos sodelujejo v izboru najboljšega filma po njihovem izboru, tokrat prvič prek sms glasovanja.

Včeraj je organizatorjem uspelo izpeljati projekcije na prostem, v primeru slabega vremena pa se selijo v Kulturni dom Slovenj Gradec.

VP