02.08.2019
Končan razpis za subvencije novih najemnikov lokalov v mestnem jedru Slovenj Gradca


Mestna občina Slovenj Gradec se je skupaj s Podjetniškim centrom Slovenj Gradec letos lotila oživitve lokalov v mestnem jedru, potem, ko je v mestu kar nekaj praznih.

V ta namen so junija pripravili razpis za nove najemnike, ki jim bodo subvencionirali najemnino v vrednosti 2400 evrov na letni ravni. Mestna občina je namreč za ta ukrep rezervirala 35 tisoč evrov, medtem, ko s podjetniškim centrom v Slovenj Gradcu subvencionirajo tudi nove podjetnike. Razpis za najemnike prostorov je končan, župan Tilen Klugler je pojasnil, da je kriterijem razpisa zadostilo 5 podjetij kot novih najemnikov lokalov, ki bodo lahko koristili subvencijo najemnin. Okoli 15 lokalov so v mestu evidentirali za to spodbudo, vendar nekateri zahtevajo za oživitev dalj časa in večja vlaganja, zato bodo s tem ukrepom v prihodnje še nadaljevali.

S ciljem vsebinskega oživljanja mestnega jedra pa so letošnje poletje poletno festivalsko dogajanje dopolnili tudi z dogodki v mestu, kjer so za živahno dogajanje poskrbeli lokali v mestu. Občina jim je ponudila vso logistično podporo, tako da so se lahko posvetili le glasbenim in drugim izvajalcem. Tudi ta ukrep je obrodil sadove, poletni utrip mesta se je odlično obnesel, obiskovalci so ga pohvalili.

Mestno jedro Slovenj Gradca to poletje z vsebinami za različne generacije privablja obiskovalce, v teh dneh pa je tudi filmsko obarvano.

IF