01.08.2019
Izplačila v maju malenkostno nižja

Povprečne neto plače na Koroškem, izplačane v maju, so se malenkostno znižale, za približno 3 evre glede na mesec poprej, tako da povprečje znaša 1062 evrov. Povprečne plače v republiki Sloveniji so v istem obdobju tudi upadle in zdaj znašajo 1114 evrov. Zaostanek regije za slovenskim povprečjem se je malenkostno povečala in sicer s 4,5 na 4,7 odstotka.

Na prvem mestu so plače zaposlenih na teritoriju občine Mežica, kjer so sicer upadle za 30 evrov, a še vedno dosegle 1133 evrov v neto znesku, medtem ko je na Ravnah povprečje 1128 evrov. Na tretjem mestu je Črna s 1109 evri. Z nekaj zasotanka sledijo plače v Vuzenici, kjer je povprečje 1075 evrov. Sledita Muta, Slovenj Gradec in tako naprej. Najnižje plače so še vedno na ozemlju občine Mislinja, kjer je znesek tokrat upadel 844 evrov. V Dravski dolini so najnižje plače v Ribnici na Pohorju.

Med dvanajstimi statističnimi regijami v Slovenij plače na Koroškem ostajajo na šestem mestu, so pa razlike, predvsem navzdol zelo majhne. Najvišje plače so v osrednji Sloveniji z Ljubljano, najnižje so že nekaj časa v notranjski regiji.