30.07.2019
Bodo tribuno nadgradili še letos?

Že spomladi je občinski svet na Ravnah potrdil predinvesticijske dokumente za nadgradnjo tribune na mestnem stadionu na Ravnah, ki naj bi tako dobila streho. Upravljavec športnih objektov , Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti je dobil nalogo ,da izvede razpis in pripravi sve potrebno za gradnjo.Trenutno v zavodu čakajo na projektantski predračun , s katerim bi prodobili realne številke vrednosti tega projekta, doslej je namreč šlo le za ocene. In koliko je na voljo denarja. Župan občine Ravne, Tomaž Rožen je povedal, da je doslej občina v proračunu temu projektu rezervirala 110 tisoč evrov, 60 tisoč bi prišlo iz fundacije za šport, investicija nad 250 tisoč evri pa še ni potrjena.

In ker ocenjujejo, da bodo končna ocena višja, med 350 in 400 tisoč evrov, seveda nastaja razlika. Predsednik nogometnega klub Fužinar Peter Stočko je dejal, da bo tudi klub našel okrog 50 tisoč evrov sponzorskih sredstev, seveda pa pri tem ne gre za denar  , ki bi pokril celotno razliko .

Kakšna bo dinamika gradnje torej še ni dokončno znano, v primeru, da bi prišlo do gradnje še jeseni , bi bilo smiselno najeti montažno tribuno in jo postaviti na Poseki , da bi obiskovalci lahko spremljali tekme druge lige, ki se je že pričela. .