25.07.2019
Začenja se nogometni ples v drugi ligi

Konec tedna se s tekmami prvega kroga začenja drugoligaško tekmovanje v nogometu. Klubi napovedujejo zanimivo prvenstvo, kadrovsko dogajanje je postreglo z nekaj zanimivimi prestopi, o naslovu prvaka pa bo odločalo 30 krogov.

Nogometni klub Fužinar glede na poletno kadrovanje spada med klube, ki bodo po tihem naskakoval vrh lestvice. Ravenčani so zadržali večino nosilcev igre, med tekmovalnim premorom pa so okrepili predvsem napad. Ravenčani so močnejši za izkušenega Tadeja Trdino, iz Olimpije pa sta kot posojena igralca prišla Matevž Turkuš in Žan Medved, ki se je v dresu Fužinarja izkazal že minulo jesen. Fužinar je bil v minuli sezoni neugoden zalogaj na domači zelenici, nič drugače pa ne bo niti letos.

Dravograjčani so letos še drugič zapored pokorili konkurenco v 3. SNL sever in v dodatnih kvalifikacijah premagali ekipo Bleda. V Dravogradu poleti niso posegali po zvenečih imenih, nekdanji reprezentant Nejc Pečnik bo imel ob sebi mlado ekipo. V Dravogradu pripravljeni na trd boj za obstanek.

Dva koroška nogometna predstavnika bosta poskrbela za 30 živahnih koncev tedna na nogometnih zelenicah, v nedeljo Fužinar - Dob ob 17. uri na Ravnah, Dravograjčane pa že uvodoma čaka eno najbolj neugodnih gostovanj v Brdih.