25.07.2019
Na Ravnah poslej štiriletni načrt obnove občinskih cest in poti

Stanje lokalnih cest in javnih poti v občini Ravne na Koroškem ni zadovoljivo. Določeni bolj obremenjeni odseki so potrebni rekonstrukcije in asfaltne preplastitve. Zato je občinska uprava pripravila program obnove, ki je po novem štiriletni, kar bo omogočilo bolj sistematično delo. Program je na zadnji seji odobril tudi občinski svet.

Občina bo program realizirala po sklopih glede na že izdelano tehnično dokumentacijo, stanje lastništva in višino investicije. Predvidevajo, da bodo za vse odseke predvidenih obnov, kjer še niso lastniki zemljišč, le-te pridobili brezplačno, zato tudi nimajo predvidenih sredstev za odkup zemljišč. Ocenjene vrednosti so pridobljene na podlagi popisov del in se lahko še nekoliko spremenijo. V štirih letih naj bi obnovili 25 občinskih cest in poti , skupni znesek zanje je opredeljen v višini 2 milijona 730 tisoč evrov.

Letos se bodo ali pa so se že lotili odsekov od centa za socialno delo Ravne do pumptracka v višini dobrih 37 tisoč evrov, cest v naselju Dobji dvor kjer bo obnova veljala okrog 50 tisoč evrov ter ceste v naselju Podgora- Pirkhof v dolžini 300 metrov, prav tako za 50 tisoč evro.

Nekatere investicije pa so dvoletne. Tako bodo letos začeli graditi cesto do Prežihove bajte. V letu 2019 bo zanjo šlo 20 tisoč, drugo leto pa še 130 tisoč evrov. Prav tako bodo letos začeli obnavljati cesto Pirkhof- Kalajdžič v znesku dobrih 21 tisoč, dokončali pa drugo leto , ko bo za ta namen šlo še 30 tisoč evrov. Ceste v naselju Kotlje 1 pa se bodo obnavljale kar tri leta, v enakomernih zneskih 65 tisoč evrov vsako leto, začenši letos. Ostalih deset investicij bodo začeli izvajati naslednje leto ali kasneje.

Pod črto bodo v letošnjem letu na Ravnah za obnovo občinskih cest namenili slabih 245 tisoč evrov.