10.07.2019
Na Ravnah bodo dobili pokrito teniško halo

 

V prostorih športnega centra Ravne so dopoldne podpisali pogodobo o dodelitvi stavbne pravice nad teniškimi igriščema v športnem parku na Ravnah. Investitor TBS Invest bo tam postavil montažno dvorano nad dvema igriščema . Direktor Borut Štor je povedal, da bodo pokrili dve teniški igrišči v skupni kvadraturi 1300 kv. metrov, da jih bo investicija skupno veljala 250 tisoč mevrov, in da bo dokončana že do sredine letošnjega septembra.

V Športnem zavodu meniju, da jim bo posodobljena infratruktura , koristila v širšem smislu, veseli so tudi na občini, saj so Ravne pridobile nov športni objekt, ne da bi bilo za to treba angažirati denar v občinskem proračunu. Zato je tudi občinski svet podprl reštev s podelitvijo stavbne pravice.

Pogodba je podpisana za 30 let, z možnostjo podaljšanja, z igriščema bo upravljal investitor , prav tako bo njegovo vzdrževanje. Eno teniško igrišče, ki ni pokrito, je še ostalo v javni lasti oziroma v upravljanju Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti.

Investitor je tudi povedal, da so k življenju že obudili teniški klub Ravne , da imajo zbrano trenersko ekipo, ter da bodo gradili na mladih. Kapacitete pa bodo preko celega leta na voljo tudi rekreativcem.