10.07.2019
Prodano smučišče in infrastruktura GTC Kope v stečaju

Na četrti dražbi premoženja podjetja GTC Kope v stečaju , ki obsega žičniško in pripadajoče infrastrukturo in smučišča na Kopah je stečajna upraviteljica Simona Goriup konec preteklega tedna le prodala premoženje, in to za isto ceno 1,62 milijona evrov, ki je bila ponujena že na tretji dražbi konec maja. Po pričakovanju je največje koroško smučišče kupilo gostinsko-turistično podjetje Vabo iz Slovenj Gradca. Podjetje je bilo edini dražitelj na dražbi, smučišče Kope pa je kupilo kot rečeno po izklicni ceni. S tem je bil tudi razrešen zemljiški spor, zaradi katerega prejšnja dražba ni bila uspešna.

Kot je povedal direktor družbe Vabo Boštjan Paradiž, so bili uspešni pri slovenski investicijski banki (SIB), kjer so dobili za 2,5 milijona evrov kredita, preostanek denarja bodo takoj namenili v izboljšanje sistema zasneževanje, to je v črpalke za dotok vode in dodatne snežne topove.

Družba Vabo je imela žičniško in drugo pripadajočo infrastrukturo na Kopah v najemu vse od stečaja družbe GTC Kope v jeseni 2015, lastništvo seveda pomeni dolgoročnejšo pespektivo. Zadnjo zimo, ki vremensko za smučarski turizem ni bila najbolj ugodna, so na Kopah našteli 74.000 smučarjev.

Poleg zimske v zadnjih letih intenzivno razvijajo tudi poletno ponudbo. V družbi stavijo na doživljajski turizem in ponudbo za družine.