03.07.2019
Organizirano kolesarjenje po Dravski kolesarski poti


V sklopu 4. Drava Festivala se med današnjim 2. julijem in do nedelje, 7. julija odvija  6. dnevni kolesarski izlet po Dravski kolesarski poti. Na kolesarjenje so se vsi prijavljeni lahko odpravili po celotni trasi ali le po posameznih etapah. Dravska kolesarska pot poteka v Sloveniji - od Viča/ v Dravogradu do Središča ob Dravi in na Hrvaškem – od meje s Slovenijo do Legrada, sotočja Mure in Drave in je razdeljena na 6 etap, ki so dolge med 30 do 50 km. Dolžina celotne trase Dravske kolesarske poti je 210 kilometrov.

Prva etapa zajema kolesarjenje od Pliberka do Radelj ob Dravi, druga od radelj do Maribora, od tam se nadaljuje proti Ptuju, od Ptuja do Ormoža, peta etapa se nadaljuje od Ormoža do Varaždina, od Varaždina pa do Legrada. Kot je povedal Uroš Rozman, vodja projekta pri Regioanalni razvojni agenciji Koroška, ob kolesarjenju ponudijo še doživetja kot so splavarjenje, obiski turističnih znamenitosti, spust po reki Dravi ipd., kar lahko ponudijo turistični ponudniki ob Dravski kolesarski poti.

Na Dravski kolesarski poti želijo v bodoče turistom - kolesarjem ponuditi tedenske organizirane aranžmaje s kolesarjenjem in nočitvami, z doživetji ob Dravi, ogledi znamenitosti in kulinaričnimi dobrotami.

 

IF