03.07.2019
Na Ravnah bodo odprli informacijski center mladinske inciative za tretjo razvojno os

18. julija bodo v prostorih nekdanje službe druženega knjigovodstva na Ravnah na Prežihovi 7 odprli informacijski center mladinske inciative za tretjo razvojno os. Center bo z monitorji obrnjen proti mestnemu platoju na Ravnah, tako da si bodo lahko mimoidoči ogledali vse podatke, ki jih bodo v centru predstavili. Ti pa bodo po besedah koordinatorja iniciative Aljaža Verhovnika podatki o dosedanjih akcijah mladinske inciative, ki je luč sveta ugledala sredi leta 2014, že takoj pripravila uspešno akcijo zbiranja podpisov in se kasneje lotila še vrste drugih aktivnosti, od študije, shodov in drugih protestnih manifestacij, kolesarjenja, snemanja videospotov in tako dalje. Seveda bo v info pisarni na ogled semafor že opravljenih pripravljalnih del za gradnjio ceste.

En informacijski center oziroma pisarna ob gradnji tretje razvojne osi že obstaja. V Velenju jo je odprla Družba za avtoceste, vendar gre za popolnoma drug namen obveščanja

V kulturnem programu ob otvoritvi v iniciativi najavljajo glasbene izvajalce, ki so že ambasadorji akcije Hoč-mo cesto, prav tako naj bi slišali krstno izvedbo himne tretje razvojne osi po glasbeni predlogi Božidarja A. Koleriča in besedilom Andreja Grobelnika. Trenutno imajo v mladinski inciativi največ dela z lobiranjem v parlamentu za podporo poroštvenemu zakonu, v jeseni pa bodo pripravili še peto kolesarjenje po bodoči trasi ceste.