03.07.2019
Neurje znova močno prizadelo območje občine Mislinja


V zadnjem tednu je močno neurje kar dvakrat v Mislinjski dolini najhuje prizadelo občino Mislinja. Včerajšnje je bilo še hujše kot prejšnjo soboto.  Poplavljala je reka Mislinja, manjši vodotoki, voda je zalivala objekte, klestila je toča, sprožili so se plazovi. Najhuje je bilo v Srednjem in Zgornjem Doliču, Tolstem vrhu, bila je zaprta cesta Zgornji Dolič - Vitanje, kjer se je sprožil plaz. 

Kot je povedal župan občine Mislinja, Bojan Borovnik, je včerajšnje neurje uničilo že začeto sanacijo, ki pa se že danes nemudoma nadaljuje. Župan, Bojan Borovnik je posebej poudaril, da je torkovo neurje izničilo vsa sanacijska dela, ki so jih opravili v tem tednu, zato se sanacija kar nadaljuje v sodelovanju z vodnima skupnostima Celje in Maribor.

"Struge rek je potrebno nemudoma očistiti, če bo prišlo še eno neurje, bo vse še slabše," je dejal župan Bojan Borovnik.

Terensko delo s sanacijo škode se torej nadaljuje v sodelovanju z Vodnima skupnostima Celje in Maribor, medtem, ko bo ekipa občine danes na terenu ocenila dejansko škodo po včerajšnjem neurju.

IF