02.07.2019
Plače v maju malenkost navzgor

Povprečne neto plače na Koroškem, izplačane v maju, so se malenkostno povečale, za natanko 7 evrov glede na mesec poprej, tako da povprečje znaša 1065 evrov. Ker pa so povprečne plače v republiki Sloveniji v istem obdobju upadle in zdaj znašajo 1115 evrov, se je zaostanek regije za slovenskim povprečjem zmanjšal in sicer na 5 in pol odstotka.

Na prvem mestu so plače zaposlenih na teritoriju občine Mežica ponovno prehitele Ravne. V Mežici so dosegle 1163 evrov v neto znesku, medtem ko je na Rvanah povprečje 1135 evrov. Na tretjem mestu je Črna s 1107 evri ponovno prehitela Vuzenico, kjer je povprečje 1081 evrov. Sledijo Prevalje, Muta, Slovenj Gradec in tako naprej. Najnižje plače so še vedno na ozemlju občine Mislinja, kjer je znesek tokrat 867 evrov. V Dravski dolini so najnižje plače v Ribnici na Pohorju.

Med dvanajstimi statističnimi regijami v Slovenij so tokrat plače na Koroškem ponovno na šestem mestu, torej so glede na mesec poprej eno mesto pridobile. Najvišje plače so v osrednji Sloveniji z Ljubljano, najnižje so v notranjski regiji.