27.06.2019
Moderen NurseCare sistem v SB Slovenj Gradec


Nove tehnologije tudi Splošni bolnišnici Slovenj Gradec prinašajo številen prednosti. O tem zgovorno priča NurseCare klicni sistem, ki ga je slovenjgraški bolnišnici v obliki donacije izročilo podjetje Eurotronik Kranj, d. o. o. in je na Oddelku za zdravstveno nego v uporabi od meseca aprila. Skupna vrednost donacije je znašala 10.370,00 €.

Smart Nurse Care klicni sistem so Oddelku za zdravstveno nego uradno predali včeraj, združuje pa osnovno funkcionalnost sestrskega klicnega sistema z modernim multimedijskim svetom. Komunikacija temelji na IP tehnologiji in ustreza vsem zahtevam varnostnega standarda DIN 0834 1. Sistem omogoča popolno prilagoditev uporabniškega vmesnika željam uporabnika - beleženje nege, usmerjanje klicev, prikaz informacij, naročanje storitev, video komunikacija in ostale funkcionalnosti po željah naročnika oz. uporabnika.

Strokovna direktorica Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, dr. Jana Makuc; dr. med., je ob tem poudarila modernizacijo slovenjgraške bolnišnice tudi skozi postopno uvajanje primerov dobre prakse. Nove tehnologije prinašajo številne prednosti, med katerimi je največja prihranek časa, ki ga tako lahko namenjajo bolj kvalitetnemu delu s pacienti.« Pred vsako bolniško sobo so nameščeni monitorčki, v sestrski sobi pa je nameščena enota, s pomočjo katere točno vidijo, katera soba potrebuje pomoč sestre. Z nadgradnjo tega sistema pa bodo na zaslonu videli tudi, kateri pacient jih potrebuje.

Dolgoročni načrt je, da bodo s tem sistemom imeli vse aktivnosti v elektronski obliki, kar bo olajšalo dosedanji ročni vnos podatkov.

IF