26.06.2019
Dan zdravja v Mislinji


Ob praznovanju občinskega praznika v občini Mislinja je četrtek Dan za zdravje – dan gibanja, ki se je pričel že ob 8. uri. Center za krepitev zdravja je pripravil brezplačne meritve holesterola, krvnega sladkorja, tlaka in svetovanje za občane.

Ob tej priložnosti bodo uradno predali namenu prostore za fizioterapijo, kar je za občino Mislinja in za njene občane velika pridobitev s strani organizacije in programov Zdravstvenega doma Slovenj Gradec. Fizioterapija, ki jo po sistemu napotnic izvajajo v pritličju centra Lopan v Mislinji, poteka že od 1. februarja. Za paciente, ki se zaradi oddaljenosti in ruralnega okolja fizioterapij v drugih krajih niso mogli udeleževati, je nova mislinjska pridobitev res na dosegu roke. Čakalne dobe so skoraj že izenačene s fizioterapijo v Zdravstvenem domu Slovenj Gradec, ki je na področju Mislinjske doline s fizioterapijo v celoti poskrbel za pokritje območja Mislinjske doline.

Na Dnevu zdravja v Mislinji sodeluje tudi Območna enota Nacionalnega inštituta za javno zdravje Ravne, ki je pripravila stojnice na temo Varno in zdravo v poletje, posebno pozornost pa bodo namenili predstavitvi državnega presejalnega programa Svit s postavitvijo modela debelega črevesa.

Poleg predstavitev gibalnih dejavnosti pa bodo ob 18. uri predali tudi avtomobil za prevoze starejših.

 

IF