21.06.2019
Na Prevaljah podelili letošnja občinska odličja

Občina Prevalje je ob praznovanju letošnjega občinskega praznika podelila tudi občinska odličja.

Nagrado občine Prevalje za leto 2018 so podelili Planinskemu društvu Prevalje, za izjemen prispevek na področju varovanja in ohranjanja naravne in kulturne dediščine, za 100-letno aktivno delovanje na področju planinstva ter za prenašanje in širjenje pomena varovanja naravne dediščine na mlajše generacije.

Letos so po šestih letih ponovno podelili tudi naziv častnega občana oziroma občanke. Prejela ga je Margareta Jukič za neizbrisen pečat pri razvoju in uveljavljanju občine na kulturnem in šolskem področju ter skrbi za slovenski jezik. Priznanja občine Prevalje za leto 2018 so podelili Maksu Pučlju za pomemben prispevek pri razvoju gospodarskega in kulturnega utripa v krajevni skupnosti Holmec in občini Prevalje, Štefanu Kebru za dolgoletno delovanje v Planinskem društvu Prevalje in Matjažu Peršaku za večletno delovanje na glasbenem področju v Šentanelu ter za uspešno udejstvovanje na gospodarskem področju.

Zlato Sušnikovo priznanje za področje kulture za leto 2018 so podelili Koroškemu akademskemu pevskemu zboru Mohorjan za 20-letno delovanje zbora na najvišji umetniški ravni, Srebrno Sušnikovo priznanje Mešanemu pevskemu zboru društva upokojencev Prevalje za 50-letno delovanje, Bronasto Sušnikovo priznanje pa je prejel Mešani pevski zbor kulturnega društva Leše za negovanje 20-letne pevske tradicije in prisotnost kulture na Lešah.

Podelili so tudi priznanja najboljšim športnikom v občini. Za dosežene izjemne rezultate v športu je priznanje najboljšega športnika prejel plavalec Gal Kordež, najbolj perspektiven mladi športnik leta je plavalec Ožbej Knez. Srebrno priznanje občine za šport je prejel Danilo Ribič za dolgoletno kakovostno strokovno delo na področju vzgoje mladih odbojkaric, bronasto priznanje za šport pa Martin Potočnik za prizadevno delo v Društvu nogometna šola Prevalje in za napredek nogometa na Prevaljah.

KV