19.06.2019
V Slovenj Gradec prihaja Odprta kuhna


Ta vikend se obeta nova kulinarična pustolovščina s tržnico Odprta kuhna, ki se bo polna domačih in mednarodnih dobrot, prvič po petih letih znova vrnila na Trg svobode v Slovenj Gradcu. Kuharski mojstri bodo v soboto lačne in žejne obiskovalce razvajali med 11. in 21. uro, saj je Odprta kuhna z organizacijsko ekipo sinonim za kakovostno in kreativno kulinarično ponudbo. Soustanoviteljica Odprte kuhne, ALMA Kochavy je za naš radio povedala, da vsakdo lahko najde kaj zase, sploh pa se bodo potrudili za nabor raznolikih slovenskih jedi. Nič ne bo manjkalo, pa naj si bodo to turške in arabske dobrote, argentinski stejki, kitajski rezanci, vrhunski hot dogi, pečen odojek, burgerji, sladoledi itd....pa tudi jedi za vegane.

Odprti kuhni poseben čar daje dejstvo, da predstavlja prostor za gurmanska druženja in doživetja, ki so namenjena vsem. Ob tem je Alma še poudarila, da se veselijo gostovanja v Slovenj Gradcu, saj so spomini nanj pred petimi leti še živi.

Na kulinaričnem področju v Sloveniji vlada prav posebna energija, kajti zadnje čase se dogajajo res imenitne stvari. Samo v zadnjih nekaj mesecih smo postali Evropska gastronomska regija 2021, sredi marca je potekal Evropski simpozij hrane, ki se je pričel s predpremiero Odprte kuhne, dobili so slovensko izdajo enega od treh najpomembnejših kulinaričnih vodnikov na svetu Gault&Millau, ki je Odprto kuhno imenoval za Najboljši pop 2019, bralci britanskega časopisa The Guardian pa so kulinarično tržnico uvrstili med deset najzanimivejših lokacij s ponudbo ulične hrane na svetu.

»Biti del in aktiven člen tega pestrega dogajanja je res čudovita izkušnja. Hrana, ljudje, vzdušje, prelepe lokacije po vsej Sloveniji, druženje, vznemirjenje,... Tu lahko srečuješ stare znance in spoznavaš nove prijatelje, raziskuješ, se zabavaš. Vsi, ki delajo na Odprti kuhni, so kot velikanska družina, ker delajo s srcem. Tudi to se čuti in prav to nameravamo s seboj prinesti tudi v Slovenj Gradec,« je Odprto kuhno opisal soustanovitelj Lior Kochavy.

IF