12.06.2019
Jeklena volja- akcija skupine Sij

Skupina SIJ- slovenska industrija jekla bo v juniju z aktivnostmi pod krovnim imenom Jeklena volja pripravila nekaj športnih in promocijskih aktivnosti za mlade športnike in dijake tako na Jesenicah kot na Ravnah. Potekalo bodo tudi v sodelovanju z motivatorko jeklene volje Petro Majdič, nekdanjo smučarsko tekačico in nosilko olimpijske medalje.

Začeli bodo danes na Jesenicah, na Ravnah bo od 14. do 16. junija potekal odbojkarski tabor na Naravskih ledinah. 18. junija bo za dijake prvega letnika športnega oddelka gimnazije Ravne organizirana motivacijsko delavnica s Petro Majdič, 24. junija pa bo Petra Majdič trenirala skupaj z udeleženci nogometnega kampa nogometnega kluba Fužinar. Konec junija v juliju in avgustu bodo v letnem bazenu Ravne s projektom Jeklena volja potekali tudi plavalni tečaji Plavalnega kluba Fužinar.

Iz družbe Sij Metal Ravne pa še vest, da so konec preteklega tedna v okviru raziskovalnega razvojnega programa Martina predstavili napredno orodno jeklo Sitherm S140R za orodja nove generacije. Ravenski metalurgi so pri tem sodelovali s šestimi partnerji iz unverzitetne in gospodarske sfere, v nekaterih družbah so tudi potekala testiranja novega materiala. Kot je poudaril glavni direktor Sij Metal Ravne Andrej Gradišnik, bodo z razvojem novega jekla še utrdili svoj položaj na tem trgu, prozivodnja se bo začela po končanem projektu v juliju. Za novo jeklo so pri uradu za intelektualno lastnino že vložili mednarodno patentno prijavo.