05.06.2019
Festival inkluzije Igraj se z mano ta petek v Radljah


Povezovanje skozi igro je načelo in motiv Festivala inkluzije Igraj se z mano, ki bo na Koroškem potekal ta petek v Radljah ob Dravi. V igri smo ljudje bolj enakovredni , v interakcije stopamo bolj sproščeno, igra je pa ena od prvih socialnih dejavnosti človeka.

Mednarodni festival inkluzije zajema veliko število sodelujočih, prvenstveno pa so dogodki namenjeni otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami. Skozi igro bodo različni sodelujoči dokazali, da smo vsi enaki in enakovredni in da drugačnost ne sme biti ovira za medsebojne odnose, sodelovanje in življenje nasploh.  Letos na festivalu v Radljah sodeluje 512 nastopajočih, nastopa 23 skupin, pripravili pa so kar 42 točk z delavnicami in drugim dogajanjem. Dominika Karlatec je koordinatorka festivala za koroško in celjsko regijo, ki je dejala, da festival  inkluzije briše meje in stereotipe.

Festival Igraj se z mano, ki bo v petek med 9. in 13. uro v Radljah ob Dravi, so finančno podprle občine Radlje, Vuzenica, Muta, Ribnica na Pohorju in Podvelka.

IF