05.06.2019
Začetek poletne sezone na Kopah 2019

 

Potem, ko so končno odgnali zimo z zahodnega Pohorja se uradni začetek poletne sezone na Kopah začenja v soboto, 8. junija, ko bo od 10. ure dalje tam potekal Holcerčkov poletni festival. Vstopnine ni, pripravili so vrsto zabavnih aktivnosti primernih predvsem za družine. Pričakujejo od 2 do 3 tisoč obiskovalcev.

Glavni direktor družbe Vabo Boštjan Paradiž, je na današnji novinarski konferenci povedal, da je njihov dolgočni cilj, da uravnovesijo prihodke v zimski in letni sezoni, ki so zaenkrat še krepko na strani zime. Poleti ne morejo prodajati samo postelj, ampak predvsem turistična doživetlja, v katera so obiskovalci polno vpleteni. Zato tudi širijo aktivnosti, letos so na primer okrepili vozni park električnih koles , povečali so tudi prostor za avtodome in še več malenkosti. Kolesarstvo , adrenalinsko, turno in najnovejše električno, pohodništvo, disk golf, energetske točke, za otroke mimi trail, igrišče in mini zoo in nenazadnje kulinarika ter welness so njihovi aduti , ki jih popestri še uveljavljen program Holcerija.

Povedal je tudi, da bo cesta na Kope po zagotovilih direkcije za ceste sanirana v treh letih in da na ministrstvu za gospodarstvo in tehnologijo snujejo strategijo žičničarjev. Sestavljena je iz dveh delov, neposrednih podpor in ugodnih kreditnih aranžmajev z zelo dolgim rokom odplačevanja. Povedal je tudi, da bodo na četrti dražbi za premožneje GTC Kope v stečaju sodelovali samo, če bodo rešeni vsi problemi v zvezi s stavbno pravico.