29.05.2019
Tudi tretja dražba premoženja GTC Kope v stečaju neuspešna

Stečajna upraviteljica Simona Goriup je za danes napovedala dražbo premoženja družbe GTC Kope v stečaju in zanjo ponudila izklicno ceno 1, 62 milijona evrov. Dražbe ne bo, saj na naslov upraviteljice ni prispela nobena varščina. Po besedah Goriupove bo pripravila novo dražbo z nižjo izklicno ceno, počakala pa bo, da se razreši spor glede dela zemljišča na smučišču, kjer ima stavbno pravico vpisano podjetje v stečaju, prerekajo pa jo lastniki, ki naj bi ga že prej odkupili od Športnega centra Pohorje.

Na prvi dražbi je za celotno smučišče na Kopah s pripadajočimi žičniškimi napravami, stroji in opremo, sistemom za zasneževanje, pripadajočimi objekti ter stavbno pravico upraviteljica postavila ceno 3,4, na drugi, avgusta lani pa slabe 2,4 milijona evrov. Tokrat torej ni uspela s ponudbo 1,62 milijona evrov, za koliko bo znižala ceno na novi dražbi, stečajna upraviteljica ni hotela odgovoriti. Dejala je le, da bo nova dražba v najkrajšem možnem času po razrešitvi zemljiškega spora, ki naj bi bil rešen že v kratkem. V vsakem primeru naj bi se to zgodilo pred poletjem. Prav tako je optimistka glede prodaje ,saj naj bi bila cena že takšna, da pričakuje zanimanje.

Kot je znano ima od jeseni leta 2015 smučišče v najemu gostinsko in turistično podjetje Vabo iz Slovenj Gradca.

Del premoženja GTC Kope v stečaju v obliki dveh apartmajskih hiš v Ribnici na Pohorju prodaja stečajna upraviteljica v ločenem postopku.