28.05.2019
Mestna občina slovenj Gradec je predstavila organiziranost nove občinske uprave


Potem, ko so svetniki Mestne občine Slovenj Gradec potrdili reorganizacijo občinske uprave, je Mestna občina že predstavila novo sestavo organizacijskih enot uprave.

Novo občinsko upravo sestavlja pet oddelkov – Urad župana, Oddelek za negospodarske dejavnosti, proračun in splošne zadeve, ki ga vodi Darko Sagmajster; Oddelek za gospodarsko infrastrukturo, investicije in razvoj, ki ga vodi mag. Lidija Požgan, direktorica občinske uprave iz časa županovanja Matjaža Zanoškarja in ki je nov oddelek, nov je tudi Oddelek za prostor, varstvo okolja in gospodarjenje z občinskim premoženjem, ki ga vodi Sašo Blatešič, Blatešič pa vodi še Organ skupne občinske uprave Koroške.

Kot je dejala Darja Vrčkovnik, vršilka dolžnosti direktorja Občinske uprave mestne občine Slovenj Gradec, delo ni bilo lahko, postopek je trajal dva meseca, nova organizacija mestne uprave pa bo začela delovati v mesecu juniju. Darja Vrčkovnik je izpostavila željo tako župana kot vse uprave, da bi delali še bolje, med cilji pa je večja učinkovitost, kakovost dela, njegeova razporeditev in več timskega dela. Zakaj so razširili občinsko upravo z novim oddelkom pa je dejala, da je njihov ključni cilj večji nadzor nad investicijami in porabo proračunskih sredstev, boljša učinkovitost črpanja evropskih sredstev in dober servis občanom. Tudi z izobrazbeno strukturo zaposlenih, pravi vršilka dolžnosti direktorja občinske uprave Darja Vrčkovnik, so dokaj zadovoljni, pri čemer imata dva od zaposlenih doktorat, visokošolsko izobrazbo 11, višjo 9, univerzitetno 18 in tako dalje, le eden ima srednjo poklicno šolo. Pred 10. leti je bilo povprečje zaposlenih uvrščenih v 31. plačni razred, danes jih je večina v 41. plačnem razredu. Z zaposlenimi je opravljenih veliko pogovorov, po sistematizaciji pa jih sedaj do veljavnosti v juniju, razporejajo po oddelkih. Nikogar ne bodo odpustili, nekaj je upokojitev, tako da je vseh zaposlenih v občinski upravi sedaj 51.

Z novo organizacijo oddelkov župan Tilen Klugler uresničuje svojo napoved iz predvolilnega časa, ki je v skladu z njegovo vizijo za večje zadovoljstvo občanov. Sedanja vršilka dolžnosti direktorja občinske uprave Darja Vrčkovnik se je prijavila na razpis za direktorja občinske uprave, poleg njene pa je na razpis prispela še ena vloga. Konec tedna bo komisija preučila obe, novega direktorja oz. Direktorico občinske uprave bi tako Mestna občina Slovenj Gradec dobila čez dober mesec in pol.

IF