23.05.2019
Gradnja novega bazena s parkom urbanih športov v Slovenj Gradcu bo v jeseni


Še letos bodo v Slovenj Gradcu začeli graditi nov letno – zimski bazen s parkom urbanih športov. Ker do začetka gradnje ne bo prišlo prej kot v jesenskem času, bodo v letošnjem poletju v obstoječem letnem bazenu, s katerim upravlja zavod Spotur, izkoristili še zadnjo kopalno sezono.

V mesecu juniju bodo pripravili razpis za gradbena dela, ki bo odprt do 60 dni in po prejetju primernih ponudb in če ne bo pritožb, bo gradnja lahko stekla v jesenskem času, je povedal projektni vodja v Uradu za pripravo projektov v Mestni občini Slovenj Gradec, Marko Zanoškar. Pričakovati je več izvajalcev, ki jih bodo pridobivali po posameznih sklopi gradnje. Ocenjena vrednost investicije je 8 milijonov evrov neto, 5,1 milijona evrov pa je Mestna občina Slovenj Gradec pridobila evropski sofinancerskih sredstev. Kot je še pojasnil Zanoškar, jim je uspelo za notranji bazen glede nizko energijske porabe, pridobiti še 900 tisoč evrov od Eko sklada.

Medtem pa se je konec marca iztekel razpis izvajalca del za gradnjo bloka z neprofitnimi stanovanji. Na razpis so prispele štiri prijave, odločitve še niso sprejeli. Po načrtih bo tudi ta gradnja stekla v letošnjem letu, investicija pa znaša nekaj več kot 4 milijone evrov. Blok naj bi bil dokončal leta 2021, bazen s parkom urbanih športov pa do konca leta 2022.

IF