21.05.2019
Kljub muhastemu vremenu uspešno izpeljali projekt Aktivent Koroška


Tretji vikend v maju je tradicionalno namenjen tudi jubiteljem kolesarjenja in družinam z otroki s športno-rekreacijskim doživetjem na Koroškem. 

Kljub muhastemu vremenu, so bile vse prireditve v okviru  regijskega projekta Aktivent Koroška v organizaciji Malčkovega športa zelo dobro obiskane. V soboto je potekal kolesarski sejem rabljene in nove opreme, nekaj kolesarskih navdušencev pa se je podalo na enega izmed vodenih kolesarskih izletov po Štrekni med Mislinjo in Slovenj Gradcem ter Dravski kolesarski poti na Avstrijskem Koroškem. Nedeljske dežne plohe pa niso zmotile niti aktivnega otroškega dogajanja, na katerem  so se najmlajši razgibali na otroškem teku ter skupaj s starši zabavali na že tradicionalni Mega malčkovi zabavi s HOFERjem. Teka se je udeležilo okoli 400 otrok med 3. in 10. letom starosti, ki so se preizkusili na teku na 250 in 500 metrov.

Mega malčkovo zabavo, največjo športno-rekreativno prireditvijo na Koroškem, pa je obiskalo okoli 5.000 otrok in njihovih staršev, ki so se udeležili športnih, ustvarjalnih in tematskih delavnic ter zabave s Spidijem in Poskočnimi muzikanti. Gregor Likar, vodja projekta je tudi letos pozitivno ocenil odziv Korošcev za aktivno gibanje in skupno druženje.