14.05.2019
Otrokom oddelka za pediatrijo v SB SG so donirali otroški baterijski avtomobilček BMW in poganjalček Škoda


Otrokom oddelka za pediatrijo v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec so donirali otroški baterijski avtomobilček BMW in poganjalček Škoda. Avtomobila sta svojemu namenu predala junaka 3. nadstropja in mini borca, Nia Hutinec in Anže Žvegler. Njima ob bok je stopil paraolimpijec Darko Đurić, borbena duša, ki ne pozna ovir.

Ideja o avtomobilčkih se je porodila zakonskemu paru Valeriji in Ivu Čarman, ki Hematoonkološki oddelek pediatrične klinike v Ljubljani, kjer se zdravijo otroci oboleli za rakom, obiskujeta zadnjih 20 let v sklopu obiska Miklavža. Ivo v vlogi Miklavža, njegova žena pa kot spremljevalka in opazovalka borcev, ki se zdravijo na oddelku. Ivo Čarman je tudi član Olimpijskega komiteja Slovenije.

Valerija Čarman je razložila, kako je padla odločitev, da donacijo prejme tudi Oddelek za pediatrijo Splošne bolnišnice Slovenj Gradec. Povedala je, da je Damjan Fras, slovenski olimpijec, dobitnik olimpijske medalje s svojo družino otrokom 3. nadstropja kupil 5 akumulatorskih avtomobilčkov BMW na daljinsko ali ročno upravljanje. Zaradi natrpanega oddelka Hematoonkologije in prenizkih hodnikov, so se avtomobilčkom morali odreči. V sodelovanju z mamicami so dorekli, da Junaki 3. nadstropja te avtomobilčke poklonijo drugim otrokom.

Eden od petih avtomobilčkov BMW je tako prišel v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. Poklonili so tudi poganjalček Škoda, darilo podjetja Škoda Slovenije, ki je bil edini, vendar so se odločili, da tega prav tako prejme Oddelek za pediatrijo Splošne bolnišnice Slovenj Gradec.

IF