07.05.2019
Festival Drava z doživetji tudi v naših krajih


Festival Drava, ki želi reko Dravo in njene številne danosti približati lokalnim prebivalcem in turistom ponuditi zanimiva doživetja, bo letos potekal od 18. maja pa do 14. julija. Več doživetij bo tudi v naših krajih ob Dravi. Reka Drava in njene brežine s svojo raznolikostjo, številnimi naravnimi dragocenostmi ponujajo prostor za aktivno in zdravo preživljanje prostega časa.

Značilnosti letošnjega festivala Drava in glavnino dogodkov je v oddaji Koroška pod drobnogledom pojasnjeval Uroš Rozman iz RRA Koroška, ki je tudi koordinator Skupine za Dravo. Ob tem je poudaril, da gostje želijo lepo naravo ob reki tudi za raznolika doživetja kot so kolesarjenje, pohodništvo, splavarjenje, obiski muzejev, dobra kulinarika. Zato so se letos odločili za manj dogodkov in tiste kvalitetnejše, strnili so jih v vikende v teh dveh mesecih dogajanja.

Že 18. maja bodo izvedli kolesarjenje po Dravski kolesarski poti in poti Štrekna, s čimer uvajajo organizirane kolesarske izlete. Junija bo kolesarjenje od 2. do 7. junija in sicer po slovenski in hrvaški kolesarski poti, od Pliberka do Varaždina. V juliju pa bodo poskrbeli za živahno dogajanje tudi v Vodnem parku Radlje, kjer bo del prireditve Drava jump. 

Koroški splavarji so že poskrbeli za uverturo v festival s predstavitvijo novinarjem, ob tem pa Anton Gostečnik, splavarski gospodar obljubil nove zgodbe, ki bodo del Festivala Drava. Koroški splavarji, ki prihodnje leto dopolnjujejo 20 let svoje turistične dejavnosti, se bodo v doživetja Drava festivala vključevali kar trikrat : 23. maja bodo na prireditvi sestavljali manjši splav Hlodovec, 8. junija bodo ponudili doživetje Splavarjenja s koroško pojedino, od 20. do 23. junija pa bodo splav Hlodovc pripravili na izplutje in z novo turistično ponudbo doživetja plovbe s flosom po Dravi razveselili tudi manjše skupine popotnikov.

 

IF