25.04.2019
Par novic iz Leka Prevalje

Pred časom so v javnost prišle informacije, da naj bi se za novo stavbo družbe Lek na Prevaljah, v kateri še ne poteka proizovodnja, zanimala mežiška družba Tab. Na vprašanje ,ki smo ga naslovili na vodstvo družbe Lek, torej ali je ta informaicja resnična, so kot vedno odgovorili, da v okviru svoje globalne strategije Novartis nenehno proučuje vse proizvodne lokacije po svetu. Želi namreč zagotoviti, da bo imel tudi v prihodnje ustrezne proizvodne zmogljivosti, s katerimi bo lahko zadostil tržnim potrebam in podpiral Novartisov nabor izdelkov v razvoju. Za njihovo novo tovarno na Prevaljah analiza glede nadaljevanja izvedbe projekta doslej še ni bila zaključena; njihova odločitev bo znana predvidoma v prihodnjih mesecih.

Glede na to da se je letos prepolovilo zanimanje za vpis v program farmacevtski tehnik v okviru Gimanzije Ravne smo vodstvo Leka vprašali tudi, kakšno je njihovo stališče o perspektivnosti tega poklica pri nas. V odgovoru so navedli, da perspektivnost tega poklica lahko ponazorijo s podatkom, da je izmed 260 zaposlenih v tovarni na Prevaljah več kot 180 zaposlenih na 13 različnih delovnih mestih, kjer zaposlujejo farmacevtske tehnike.

Iz Leka pa še novica, da so zaposlenih včeraj izvedli vsakoletno akcijo Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo. Za uporabnike Doma starejših Na Fari so pripravili zabavno tombolo, ki so jo zaključili s piknikom. Uporabnike Altre so odpeljali na izlet na Goričko, skupaj pa so počistili še hišo in okolico sodelavca, ki je invalidsko upokojen. Roman Burja, direktor Antiinfektivov Prevalje je ponosen, da se jih organizacije, s katerimi sodelujejo že vrsto let, vedno znova razveselijo in jih toplo sprejmejo v svojo družbo.