25.04.2019
Drugi razpis Las Mežiške doline v tej finančni perspektivi

Lokalna akcijska skupina Mežiške doline pokriva vse štiri občine v Mežiški dolini, s strokovno službo iz družbe ALP Peca pa skrbi za to, da so sredstva evropskega regionalnega razvojnega sklada in kmetijskega sklada za razvoj podeželja preko dveh ministrstev koristno uporabljena za manjše, a za lokalno skupnost pomembne projekte.

Letos je bil februarju bil objavljen nov, drugi poziv v katerem je bilo na voljo okrog 240 tisoč evrov. Najprej so pripravili in že izvedli delavnice po vseh občinskih središčih v Mežiški dolini, z dvanajstim aprilom pa so interesenti oddali vloge na razpis. Kakšen je bil odziv nam je v oddaji Aktualno povedala Viktorija Barbič, ki je na čelu strokovne službe lokalne akcijske skupine. Prejeli so devet vlog, različnih društev organizaicj in skupnosti , projekti so s področja, športa ,kulture , izobraževanja in podobnega. Eden od njih je že potrjen, ostale bodo potrjevali v maju.

Zadnji rok za razdelitev sredstev je do konca sedanje evropske perspektive , torej v letu 2020, zato bodo še letos v Las Mežiške doline pripravili še tretji poziv za zadnja sretstva, objavljen naj bi bil v začetku prihodnjega leta.

Čedalje pomembnejši postajajo tudi razpisi ,v katerih skupaj sodeluje več Lasov, v Mežiški dolini sodelujejo v projektih digitalizacije podeželja, Medovita in v zadnjem, trajnostna mobilnost, skupaj s partnerji iz Irske.