25.04.2019
Telemach širi mrežo tudi na Koroškem

V prvem četrtletju letošnjega leta je z gradnjo novih baznih postaj najhitreje rastoči mobilni operater Telemach še nadgradil pokritost na področju Slovenije s 4G signalom. Zadovoljstvo uporabnikov se je najbolj okrepilo na področju Koroške, kjer so v začetku leta postavili kar tri nove bazne postaje v Dravogradu, Žerjavu in na Tolstem Vrhu ter tako omogočili uporabo spleta v okviru lastnega omrežja. Z nadgradnjo mreže baznih postaj je Telemach uporabnikom na področju Koroške zagotovil hiter prenos podatkov in neomejeno govorno komunikacijo.

Širjenje in krepitev mreže omenjenega mobilnega operaterja se nadaljuje tudi v ostalih regijah. V prvem četrtletju tekočega leta je bilo namreč skupno zgrajenih kar 28 postaj po vsej Sloveniji, trend gradnje pa se bo še nadaljeval. Telemach je namreč za prihodnjih pet let namenil 100 milijonov evrov za naložbe v razvoj infrastrukture in tehnologije tako na področju fiksnih kot mobilnih storitev. Del sredstev namenjajo tudi izgradnji novih baznih postaj v okrajih, ki so bili doslej slabše pokriti s signalom.

Na Koroškem zdaj Telemachovi uporabniki uživajo v višjih hitrostih prenosa podatkov in ostalih storitvah, ki jih v svojih mobilnih paketih omogoča Telemach. Ta je prvič v Sloveniji letos ponudil neomejeno količino prenosa podatkov, ki jo uporabniki prejmejo v paketu največ.