25.04.2019
Nov vodnik po Koroški planinski poti

Izšel je prenovljen Vodnik po Koroški planinski poti. Koroška planinska pot poteka po obronkih Dravske, Mislinjske in Mežiške doline. Povezuje pogorja Kozjaka, Pohorja, Karavank in Kamniško-Savinjskih Alp. Krožna planinska pot se začne in konča na Ravnah na Koroškem, poteka skozi vse koroške občine. Označena je z markacijami. Dolga je 230 kilometrov, prehoditi jo je mogoče v desetih do dvanajstih dneh.

Prenovljen vodnik je nedavno izšel v založništvu Zveze športnih društev Ravne in Meddruštvenega odbora planinskih društev Koroške. Prva naklada vodnika iz leta 2000, ko je bila Koroška mladinska planinska transverzala iz leta 1968 razširjena in preimenovana v koroško planinsko pot je namreč že skoraj pošla, nekoliko pa se je ponekod spremenila tudi pot. Po novem je na poti 32 kontrolnih točk. Dodana je namreč nova kontrolna točka v Kapli na Kozjaku, med večjimi novostmi sta denimo tudi kontrolni točki na vrhu Volinjaka in v kraju Ožbalt ob Dravi .

Ob vodniku je izšel posodobljeni dnevnik, v katerega pohodnik odtisne žige s kontrolnih mest na vrhovih oziroma v planinskih postojankah. Od leta 1968 je pot prehodilo in značko prejelo 3420 pohodnikov.

Vodnik in dnevnik sta na voljo na športni zvezi Ravne, v vseh planinskih društvih, planinskih postojankah ob poti, Turistično informacijskih centrih in poslovalnicah Mladinske knjige na Koroškem.