26.03.2019
Nov usklajevalni sestanek glede južne obvoznice z Darsom


Potem, ko so svetniki Mestne občine Slovenj Gradca na zadnji seji potrdili pred investicijske dokumente za izgradnjo južne obvoznice, navezovalne ceste na 3. razvojno os, pa Mestna občina Slovenj Gradec od Darsa še ni prejela dokončne potrditve idejne zasnove mikrolokacije južne obvoznice. Še vedno ni znano, kako bodo potekali priključki južne obvoznice na hitro cesto. Župan Mestne občine Slovenj Gradec, Tilen Klugler je pojasnil, da gre za kompleksno problematiko reševanja varnosti za udeležence v prometu kot tudi ustreznih priključkov.

Trasa južne obvoznice Slovenj Gradec torej še ni dokončno potrjena s predlaganim priključkom, zato je že v začetku aprila napovedan nov usklajevalni sestanek, ki bo namenjen kompromisnim rešitvam priključevanja obvoznice na 3. razvojno os.

Župan Tilen Klugler je izrazil razumevanje do odgovornih državnih institucij, saj je njihova prioriteta zagotavljanje varnosti v cestnem prometu, razumljiva pa je tudi želja občine, ki si z ustrezno traso želi ohraniti možnosti nadaljnjega razvoja občine kot tudi ohraniti kmetijska zemljišča. Kot je dejal župan, je potrebno iskati kompromisno rešitev.

Mestna občina želi, da se južna obvoznica izvede sočasno z gradnjo hitre ceste na relaciji Velenje – Slovenj Gradec, s čimer bi se izognila večjemu prometu in zanjo kakršni koli zamiki v kasnejši čas niso sprejemljivi.

IF