21.03.2019
Ne strinjajo se s predloženimi vlaganji v športno infrastrukturo

V Zvezi športnih društev Ravne obstaja precejšen odpor do letošnjega programa vlaganj v športno infrastrukturo občine Ravne. Člani Izvršnega odbora športne zveze so namreč na svoji zadnji seji jasno izrazili, da se ne strinjajo, da se pristopi k izvajanju projekta nadgradnja obstoječe tribune na stadionu.

Svoje nestrinajnje utemeljujejo najprej z lokacijo. Tribuna s spremljajočimi prostori, ki bi bili namenjeni Nogometnemu klubu, Koroškemu atletskemu klubu, Alpskemu smučarskemu klubu, Kolesarskemu klubu, naj se gradi na obrobju Poseke, ker je ta lokacija primernejša in racionalnejša. Predlagajo gradnjo večnamenskega objekta s tribuno, v katerem bi bili prostori, ki bi bili uporabni in koristni tudi za Zavod za kulturo, šport , turizem in mlaidnske dejavnosti oziroma samo smučišče Poseka, kjer bi prostor našli za sanitarije, manjši gostinski lokal, prostor za hrambo smučarske opreme in garažo za teptalec sneg. S temi objekti bi bilo smučišče Poseka bolj primerno za trženje.

Pri zdajšnjem predlogu nadgradnje obstoječe tribune po mnenju športne zveze Ravne ne gre za sistemsko rešitev in je le ta, glede na to, da rešuje problem samo enega kluba, predraga. Iz dosedanje prakse graditve objektov tudi dvomijo, da bo cena objekta takšna, kot je prikazana v predinvestricijskem programu v višini dobrih 403 tisoč evrov. Opozarjajo tudi na nesistematično strategijo vlaganj sredstev v športno infrastrukturo, ki ni usklajena s Programom vlaganj v športno infrastrukturo v Občini Ravne za obdobje 2017 - 2021, ki ga je pripravil Zavod.

Športna zveza se tudi ne strinja s predlogom , da nogometni klub Fužinar prevzame v upravljanje mestni stadion, igrišče za umetno travo in pomožno igrišče, ki ga ima v upravljanju Zavod . Na mestnem stadionu se namreč odvijajo tudi druge športne aktivnosti: atletska tekmovanja, šolska tekmovanja, izvedba atletskih športnih dnevov, aktivnosti v času Tedna športa in tekmovanja drugih društev.