19.03.2019
Mestna občina Slovenj Gradec bo obnovila počitniški dom v Fiesi

Že v prejšnjem mandatu je Mestna občina Slovenj Gradec upravljanje počitniškega doma v Fiesi od Centra za socialno delo Slovenj Gradec prenesla v javni zavod Spotur, prav tako smo slišali novega župana Mestne občine Slovenj Gradec, da je prav obdržati omenjeni dom v lasti občine, saj ga lahko koristijo otroci tako iz Mislinjske doline kot tudi iz drugih krajev Slovenije. Zavod Spotur je zato spreminjal svoj ustanovitveni akt, prav tako ša čakajo tudi razpis Zavoda za zdravstveno zavarovanje za zdravstveno kolonijo.

Mestna občina slovenj Gradec vsako leto pripravi dve izmeni letovanj za otroke iz Mislinjske doline, ki kolonijo koristijo bodisi iz napotitve zdravstvene zavarovalnice kot tudi za nižjo ceno otrokom iz socialno šibkejših družin. Prejšnji teden si je delegacija Mestne občine ogledala stanje počitniškega doma, ob tem pa so pripravili tudi popis najnujnejših obnovitvenih del, da bo dom pripravljen do začetka nove poletne sezone.

Kot je poudaril župan Tilen Klugler, bodo iz letošnjih proračunskih sredstev financirali obnovo počitniškega doma Fiesa in ga bodo potem ponudili tudi drugim ustanovam za šole v naravi kot tudi za socialne programe. Za obnovo je namenjenih 54 tisoč evrov, končana pa naj bi bila do konca maja.

 

IF