15.03.2019
Ob obletnici rojstva Huga Wolfa koncert za novo sezono cikla Wolf povezuje


13. marca smo se spomnili obletnice rojstva skladatelja Huga Wolfa. Društvo Hugo Wolf iz Slovenj Gradca je ob tej priložnosti pripravilo koncert v sodelovanju s kulturnim domom, s tem pa so odprli letošnjo sezono koncertnega cikla »Wolf povezuje '19«.

Koroški pokrajinski muzej pa obletnico rojstva Huga Wolfa že od leta 2016 praznuje v sklopu Modre noči. Njemu v spomin priredijo pester program za vse generacije, Wolfovo hišo pa tiste dni odenejo v modro barvo, ki je tudi zaščitna barva mesta Slovenj Gradec. Na letošnjem dvodnevnem kulturnem dogajanju sta se predstavila glasbena ustvarjalca Murat in Jose z interaktivno glasbeno predstavo za otroke Ritmično škatlaste pravljice. Na skladateljevo obletnico rojstva, 13. marca, pa so v Wolfovi koncertni dvorani gostili mednarodno priznano mezzosopranistko Manco Izmajlovo

Društvo Hugo Wolf bo koncertno sezono nadaljevalo v mesecu maju z gostovanjem Philipa Krajnca iz Salzburga, ki izhaja iz slovenjgaške glasbene družine Krajnc. Skupaj s sopranistko Pavlo Sofie Bone bosta izvedla celotno Italijansko pesmarico Huga Wolfa. Maja bo, med drugim, tudi 23. Mednarodna solopevska šola Huga Wolfa z Bredo Zakotnik in drugimi gostujočimi glasbeniki.

AP