15.03.2019
V Mislinji bodo v soboto predali namenu novo športno dvorano


V soboto bo v Mislinji praznično, namenu bodo predali novo telovadnico, na katero so čakali več kot desetletje, objekt pa je v celoti lesena gradnja. Snovalci objekta in izvajalci so v minulem tednu pripravili voden ogled prostorov s strokovnim posvetom o leseni gradnji. Center za zdravje in šport je namreč še ena izmed skoraj nič energijskih javnih stavb, ki so jo postavili na Koroškem v zadnjih osmih letih. Pomemben sofinancer in tudi spodbujevalec lesene gradnje v Sloveniji je Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad, ki je za postavitev prispeval skoraj polovico sredstev od skupno 3 milijone vrednega projekta. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je prispevalo pol milijona, Fundacija za šport pa nekaj manj kot 16.000 evrov. Za preostanek nekaj manj kot milijon evrov, bodo v Mislinji obremenili občinski proračun.

Glavni izvajalec del je bilo podjetje Alfa natura, kjer iz izkušenj zadnjih desetih let po besedah direktorja Matevža Vrhovnika, opažajo tudi vedno večje navdušenje in dobro klimo za nadaljnjo leseno gradnjo pri nas. Za pripravo investicijske dokumentacije in vloge za nepovratna sredstva Eko sklada je poskrbelo podjetje EUTRIP, prokurist podjetja, mag. Primož Praper je poudaril, da spodbujanje naprednih rešitev v smeri skoraj nič energijskih stavb, pomeni tudi razvoj stroke in nakazuje trende prihodnosti.  Čeprav so predstavniki občine, izvajalci in nadzorniki že odigrali (prvo) nogometno tekmo, bodo Center za zdravje in šport v Mislinji ob osnovni šoli, uradno odprli v soboto ob 11. Uri.

Z novo športno dvorano bo upravljala občina, so pa energetsko obnovili staro telovadnico, tako da sta sedaj za dejavnosti namenjeni obe. Prepričani so, da bosta dobro zasedeni.

NK