12.03.2019
Drugi poziv za projekte Las Mežiške doline

Lokalna akcijska skupina Mežiške doline, njihova strokovna služba v družbi Alp Peca je že objavila drugi poziv za prijavo na projekte, ki jih financirata evropski sklad za regionalni razvoj in evropski sklad za razvoj podeželja. Slednji razpisuje 69 tisoč evrov, za tri vrste ukrepov ; razvoj podjetništva , spodbujanje aktivnega življenjskega sloga in podpora za varovanja narave na območju Natura 2000. Regionalni sklad pa razpisuje 175 tisoč evrov za operacije na področju inovativnega podjetništva, za dvig osveščenosti o pomenu varovanja okolja in za aktivnosti za povečanje kakovosti življenja, aktivnega staranja in proti socialni izključenosti.

Rok za prijave je 12. april, že naslednji teden pa bodo pripravili delavnice, na katerih bodo zainteresirani dobili podrobnejše informacije in navodila. Delavnice bodo v ponedeljek 17. marca ob 17. uri na Prevaljah na sedežu občine , v torek 18. marca ob 18. uri na Ravnah v hostlu Punkl, v sredo 19. marca ob 11. uri v prostorih občine Črna in isti dan ob 16. uri v prostorih občine Mežica.

Iz prvega poziva so v Mežiški dolini financirali 5 operacij iz sklada za razvoj podeželja in 4 iz sklada za regionalni razvoj. Poleg tega so v Mežiški dolini pridobili še pet skupnih projektov, med njimi je najbolj znana obnova tržnic.