08.03.2019
Sodni epilog pravde med družbo Aerodrom Slovenj Gradec in Koroškim letalskim klubom

Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu je v sporu glede zemljišč na letališču Slovenj Gradec med družbo Aerodrom Slovenj Gradec in Koroški aeroklub v začetku oktobra lani razsodilo v korist kluba. Na sodbo je sledila pritožba, ki pa je zdaj na višjem sodišču v Mariboru dobila epilog. Sodba je bila na drugi stopnji potrjena, nanjo ni več mogoča redna pritožba in je na ta način postala pravnomočna.

S tem so bili zavrnjeni tožbeni zahtevki za parcelo prag letalske steze, za drugo parcelo v izmeri dobrih 47 tisoč kvadratnih metrov zemljišč na letališču , prav tako letalcem ne bo treba plačati skoraj 130.000 evrov odškodnine za hangar. Družba Aerodrom Slovenj Gradec bo morala poravnati sodne stroške.

Predsednik Koroškega aerokluba Slovenj Gradec Danijel Kotnik je izrazil zadovoljstvo nad sodbo. Koroški aeroklub zaradi spora že nekaj časa večino dejavnosti opravlja na letališču v Šoštanju, kjer ima svoje domovanje in le občasno letijo na domačem letališču. Z dokončanjem dolgotrajne pravde so dani temelji za obstoj in nadaljnje delo Koroškega aerokluba. Letališče zdaj še ni odprto, ko bo prišlo do tega, bodo razmislili na kakšne način nadaljevati dejavnost na domačem letališču.