07.03.2019
70 let Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika na Ravnah

 

Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika bo v marcu proslavila 70-obletnico obstoja. Lep jubilej bodo proslavili z razstavo, dvema prireditvama in posebno akcijo.

Od 7. do 30. marca bo v stripoteki na ogled razstava filatelističnih izdaj ob obletnici knjižnice, avtorjev Boruta Bončine in Jožeta Kebra iz koroškega filatelističnega društva , na pošti Ravne bo na dan obletnice , 8. marca v uporabi priložnostni poštni žig.

Osrednja prireditev pod nazivom Inventura je lahko tudi poezija bo v četrtek 7. marca ob 18. uri. Slavnosti govornik bo izvrstni ilustrator in stripar Ciril Horjak, prisotne bo nagovorila še direktorica knjižnice mag. Irena Oder. Večer bosta s pesmijo povezovala solista Tanja Klančnik in Andrej Oder.

V sredo 13. marca bodo v grajskem razstavišču odprli razstavo Lepa stara gospa. Novinarka in nekdanja knjižničarka strokovne knjižnice Železarne Ravne Zlatka Strgar je pripravila razstavo kolažev na platnu , oseben pogled na vlogo knjižnice v času in prostoru.

Od praznovanja 30. letnice dalje so vsakih 10 let izdali publikacijo, ob 60-letnici bolj neobičajno, Bukvopedijo- predstaivtev v stripovski maniri Cirila Horjaka in tekstom Iztoka Lovriča. Letos pa bodo do oktobra zbirali leposlovne zapise; spomine, anekdote ,kritike , zgodbe ali podobe, kakorkoli povezane s knjižico. Avtorjem polagajo na srce, da ne pričakujejo dodelanih leposlovnih besedil, ampak je dobrodošlo predvsem sodelovanje. Ob koncu leta bodo zbrano izdali v knjižni obliki.