06.03.2019
Mestna občina Slovenj Gradec je na dražbi prodala zemljišča za vrstne hiše


Mestna občina načrtuje na območju Ozar večjo pozidavo, zato prodaja zemljišča tako za gradnjo vrtnih hiš, individualnih hiš kot tudi dveh stanovanjskih blokov.

Mestni občini Slovenj Gradec je tokrat na javni dražbi uspelo prodati še dvoje zemljišč na Ozarah, ki so namenjena gradnji vrstnih hiš. Za ta namen jih je prodajala osem, ko uredijo še eno lastništvo, bo na voljo še deveta parcela. Za obe prodani zemljišči, ki obsegata nekaj več kot 800 kvadratnih metrov, bo Mestna občina Slovenj Gradec dobila dobrih 28.300 evrov, vsak vir v proračunu pa pomeni dodatno vrednost za urejanje komunalne infrastrukture na tem območju.

Mestna občina Slovenj Gradec ima v načrtu še več dražb prodaj zemljišč na območju Ozare. Kot je pojasnil župan, Tilen Klugler, bo občina kmalu za to območje sprejela tudi podrobni občinski prostorski načrt, ki bo lastnikom zemljišč omogočil gradnjo. Potem bo sledila nova dražba zemljišč za individualno gradnjo in dva bloka. Samo v letošnjem letu si v občinskem proračunu od prodaje zamljišč obetajo za dobrih 860.000 evrov dodatnih sredstev.


IF