05.03.2019
Korošci na jutrišnji sestanek koordinacijskega sestanka za 3. os z izhodišči


Odbor za gradnjo hitre ceste se je sestal v petek na Prevaljah in pripravil izhodišča za koordinacijski odbor za spremljanje gradnje 3. razvojne osi na Koroško, ki bo jutri dopoldne ob 10. uri v prostorih Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika na Ravnah. Poleg Korošcev se ga bodo udeležili predstavniki Ministrstva za infrastrukturo ter DARS.
 Odbor v bodoče pričakuje pisne informacije o poteku aktivnosti na projektu 3. razvojne osi, prav tako želi, da bi srečanja koordinacijskega odbora potekala odprta za medije.
 Sprejeli so izhodišča: DARS mora za pričetek gradnje na odseku Velenje – Slovenj Gradec dokončati investicijski program, h kateremu mora dati soglasje Ministrstvo za infrastrukturo. Sprašujejo, kdaj lahko pričakujejo soglasje ministrice? Pričakujejo tudi konkretno informacijo, kdaj bo finančna konstrukcija za gradnjo zaprta.

Za potrebe spremljanja parcelacije in odkupov zemljišč odbor od DARS-a pričakuje »pobarvanko odkupa zemljišč«. Prav tako odbor pričakuje, da se bo v skladu s protokolom, prostorsko umeščanje 3. razvojne osi, na odseku med Slovenj Gradcem, Dravogradom in Holmcem zaključilo do junija 2020. Pričakujejo pospešitev aktivnosti.