28.02.2019
Razpis za najboljše inovacije 2019 že ugledal luč sveta

Gospodarska zobrnica Slovenije - Koroška gospodarska zbornica je že objavila razpis za podelitev priznanj najboljšim inovacijam v koroški regiji za leto 2019.
Cilj projekta je uveljavljanje inovacijske dejavnosti kot gibala trajnostnega razvoja gospodarstva in pospeševanja podjetništva. Na razpisu lahko sodelujejo gospodarske družbe, samostojni podjetniki, posamezniki, samostojni inovatorji in druge organizacijske oblike na območju Koroške. Predlagatelji lahko v letu 2019 prijavijo inovacijo, ki je bila prvič vpeljana na trg oziroma prvič uporabljena v proizvodnem ali poslovnem procesu v obdobju od 1.januarja 2017 do 31.marca 2019.
Razpis je odprt do 15. aprila . Poleg gospodarstva vabijjo v zadnjih letih tudi k prijavi inovaicj iz družbenih dejavnosti.

Gre že za sedemnajsti tovrstni razpis po vrsti, Koroška pa sodeluje na njem šestnajstič. Lani je na regijski razpis prispelo 24 inovacij , podelili so 7 zlatih priznanj, na državni izbor pa poslali štiri najbolje ocenjene inovaicje, iz družb Sij Metal Ravne ter Sij Ravne Systems, Kopur Slovenj Gradec in Kope Slovenj Gradec. Vse štiri inovacije so na državnem nivoju prejele srebrno priznanje.