20.02.2019
Sortiranje odpadkov kmalu po novem

Sredi junija bo začela veljati nova uredba o sortiranju odpadkov. Kaj pravzaprav uredba določa ,smo povprašali direktorja javnega komunalenga podjetja Radlje, mag. Gregorja Ficka. Povedal je , da bodo po novem obvezni trije zabojniki, zeleni za plastične in kovinske komunalne odpadke , črni za gospaodinske komunalne odpadke kot so higienski pripomočki, kosti, vrečke iz sesalcev in podobno. V rjavem zabojniku bo mesto našel zeleni odpad in hrana.

V štirih komunalnih podjetjih na Koroškem, kjer se ukvarjajo s to dejavnostjo, to je v JKP Log Dobja vas, Dravograd , Slovenj Gradec in Radlje se bodo tokrat poenotili in se že pripravljajo na izvajanje nove uredbe, to je prelepljajo in urejajo primerne zabojnike. Začeli bodo tudi z obveščanjem uporabnikov. Upadajo, da bodo pri tem uspešni , saj bo v juliju že poostrena kontrola medobčinskih inšpekcijskih služb glede izpolnjevanja nove uredbe.

Obstoječi ekološki otoki bodo ostali , vendar se na njih ne bo več zbirala odpadna plastika in kovine, ampak samo še steklo in papirnata galenterija.