20.02.2019
Na obeh srednjih šolah na Ravnah zadovoljni z zanimanjem na informativnih dneh

 

V petek in soboto so na visokih in srednjih šolah potekali letošnji informativni dnevi pred vpisom v šolske programe dijakov in študentov. Na Koroškem premoremo dva večja srednješolska centra in poglejmo, kakšno je bilo zanimanje za vpis.

Gimnazija Ravne je razpisala tri oddelke oziroma 84 mest v splošni gimnaziji, za njih se je zanimalo 107 devetošolcev, športni oddelek z 18 mesti za katerega se je zanimalo 30 osnovnošolcev in oddelek farmacevtskega tehnika, kjer jih je obiskalo 30 učencev. Z zanimanjem so kar zadovoljni, je obisk ocenil ravnatelj Drago Benko.

V srednji šoli Ravne so razpisali po en oddelek za računalniškega, strojnega, elektro in metalurškega tehnika. Napolnili bodo vse, zanimanje za računalništov je bilo nad pričakovanji, zato bodo zaprosili ministrstvo za dodatni oddelek . Na poklicnem nivoju bodo napolnili vse štiri razpisane oddelke, to je oblikovalca kovin, mehatronika-operaterja, avtoserviserja in metalurga. Ravnateljica Ivanka Stopar je povedala, da je bilo za njihove programe nekaj več zanimanja kot v lanskem letu. Zgodilo se je tudi to, da so se ob informativnem dnevu predstavljala koroška podjetja s svojo ponudbo delovnih mest in štipendij zanje, saj jim tehničnega kadra zelo primanjkuje.