19.02.2019
Med počitnicami vabi tudi Podzemlje Pece

Med mnogimi počitniškimi aktivnostmi velja v tem tednu izkoristiti tudi eno od najatraktivnejših turističnih točk na Koroškem, Turistični rudnik in muzej Podzemlje Pece. Poleg ogleda rudnika z vlakom, kolesom ali kajakom je v ponudbi tudi doživljajski park, ki nastaja pred vhodom v rudnik in obiskovalce popelje milijone let nazaj v čas dinozavrov in stoletja nazaj v čas Kralja Matjaža. Predstavljeno je okolje pred dvesto dvajset milijoni let, ko je bilo na tem območju morje v katerem so živeli Ichtiozavri in številni drugi organizmi, severneje pa je bilo kopno. Dokaz za to je vretence Ichtiozavra, ki so ga našli rudarji v mežiškem rudniku in je danes ohranjeno v muzeju. Na ogled so tudi dinozavri iz tistih in malo mlajših časov. Kamenjak v katerem so dinozavri pa je sestavljen iz pisanih kamenin Geoparka Karavanke.

V labirintu Kralja Matjaža lahko obiskovalci najdejo odgovor na vprašanje Kdo je bil Kralj Matjaž. Svoje plezalne sposobnosti pa lahko mladi in manj mladi preskusijo na posebni plezalni steni, ki spominja na kristale minerale kalcita iz mežiškega rudnika.
Obisk Podzemlja Pece z vlakom je v tem počitniškem tednu možen brez najave vsak dan ob enajsti uri, za družine so pripravili tudi popust. Muzej je odprt od 9.00 do 15.00 ure oziroma v času dogovorjenih ogledov, za ogled rudnika s kolesom, black hole trailom ali kajakom pa se je prav tako mogoče najaviti.

KV