13.02.2019
V Mežiški dolini bodo poskrbeli za aktivno preživljanje počitnic

Pod naslovom Hura prosti čas, Zveza športnih društev Ravne in tamkajšnji zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti organizirata prostočasovne športne aktivnosti v času šolskih počitnic, od ponedeljka 18. do petka 22. februarja. Za otroke in dijake iz občine Ravne na Koroškem so aktivnosti brezplačne , če se izkažejo z dokumentom. Vsak dan med 10. in 14. uro ponujajo dejavnosti v telovadnici in dvorani za namizni tenis, kopanje med 10. in 17. uro v zimskem bazenu, ter smučanje na smučišču Poseka v dnevnem obratovalnem času. Tudi občina Prevalje omogoča šolskim otrokom prostočasovne brezplačne aktivnosti , in sicer smučanje na Peci, na Poseki in na Rimskem vrelcu, ter kopanje v zimskem bazenu Ravne. Otroci morajo predhodno na šoli dvigniti kupončke za dejavnosti. V občini Mežica je sistem podoben, le da kupončke razdeli občina, omogočajo pa brezplačno smuko v Črni, na Poseki ter plavanje v zimskem bazenu na Ravnah. Ob koncu tedna bodo ponovno odprli drsališče v Mežici.

V Črni omogočajo otrokom celoletno smučanje na domačem smučišču, plačajo le izdejavo vozovnice. Počitniško prilagojen program bo imel tudi medgeneracijski center.

Iz ravenskega zavoda še vest, da je v noči s petka na soboto prišlo do vandalizma na novi presostatični ponjavi nad olimpijskim bazenom. Neznani storilec je prerezal oba sloja ponjave in tako zavod oškodoval za prilbižno 2000 evrov. Ponjavo so že zakrpali.