07.02.2019
Podelitev Bernekerjeve nagrade in priznanj


 

Na občinski proslavi ob slovenskem kulturnem prazniku s v slovenjgraškem kulturnem domu je župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler podelil Bernekerjeva odličja za leto 2018 zaslužnim v delovanju - tokrat predvsem v ljubiteljski kulturi. Tako je Bernekerjeva nagrada, najvišje priznanje za kulturne dosežke, šla v roke Kulturnemu društvu Odsevanja, ki že 40 let neumorno, neprekinjeno izdaja koroško revijo za leposlovje in kulturo Odsevanja. V imenu društva jo je prejel predsednik društva Blaž Prapotnik:

Slavnostna govornica je bila lanska dobitnica Bernekerjeve nagrade profesorica glasbeAlmira Rogina.

Bernekerjeve plakete so prejeli Katja Goljat, Draga Ropič in mednarodni filmski festival kratkih neodvisnih filmov Shots.

Za odlično vzdušje v dvorani je poskrbel »Coffee Session Duo – pevka Klara Vita Klančnik, še nedavno dijakinja Gimnazije Slovenj Gadec in 27-letni vrhunski virtuoz na akustični kitari Mihael Hrustélj. Oba živita in ustvarjata v Rottendamu, sta pa hvaležna Mestni občini Slovenj Gradec, da jima je omogočila pokloniti se slovenskemu jeziku in pripraviti pravzaprav angažiran program izključno slovenskih pesmi, tako popevk kot ljudskih, seveda v svojih izvirnih priredbah.