06.02.2019
Večnamenska dvorana Kotlje čaka na uporabnike

Večnamenska dvorana v Kotljah, ki jo je gradila občina Ravne, bo kmalu začela služiti svojemu namenu. Gradnja skoraj nič-energijske dvorane je potekala skoraj 2 leti. Občina Ravne je za izgradnjo dvorane površine približno 1.230 m2 prejela nepovratna sredstva Eko sklada v višini do 403. 564 evrov, kar predstavlja skoraj 25 % vrednosti celotne investicije, vključno z DDV. Celotna vrednost investicije je ocenjena na nekaj manj kot 1.700. 000 evrov. Otvoritev in pričetek obratovanja Večnamenske dvorane Kotlje sta bila sprva predvidena za januar 2019, po zadnjih napovedih naj bi jo namenu predali marca, končni datum pa še vedno ni znan.

Kaj bo s starimi prostori Kulturnega doma, katerih lastnica je koroška kmetijsko gozdarska zadruga, smo povprašali direktorico Danico Ramšak, ki je povedala, da se bodo morali dogovoriti z vsemi lastniki tako stanovanj kot parkirišča in ceste, ki vodi do Kotuljskega Gasilskega doma, zagotovo pa bodo v roku enega leta dogovorili, kakšno rešitev bodo ubrali. Sušilnico bodo gotovo porušili, dvorana in tako imenovali Zadružni dom pa sta prav tako dotrajana. Ker zadruga potrebuje nove prostore za trgovino, bodo najverjetneje v prihodnjih nekaj letih zgradili novo, razmišljajo tudi o soinvestitorju, ki bi v objektu zagotovil nova stanovanja.

Zgodba okoli gradnje večnamenske dvorane v Kotljah je sicer že dolga, krajani so si zanjo prizadevali dolga leta, na potrebo po primernih prostorih pa že vrsto let opozarjajo tudi v podružnični šoli, ki je brez telovadnice in jim bo uporaba večnamenske dvorane še kako prav prišla. Prostore bodo uporabljali tudi vrtčevski otroci, ki imajo urejen dostop do dvorane. Kakor je ob krajevnem prazniku Kotelj povedal župan Tomaž Rožen, pa je povpraševanje po uporabi prostorov izjemno in se za različne športne, kulturne pa tudi druge prireditve ter aktivnosti že zanimajo skupine, tako, da dvorane ne bo težko napolniti. Z njo naj bi upravljala OŠ Koroških jeklarjev.

 

KV