06.02.2019
Zimski pohod na Peco

Planinsko društvo Mežica prireja to soboto, 9.februarja že 31. tradicionalni zimski pohod na Peco. Pohodniki se bodo na goro podajali v večjih ali manjših skupinah, samostojno ali v spremstvu lastnih vodnikov. Tistim, ki svojega vodnika nimajo, pa bi si vseeno želeli spremstvo, lahko vodnika po predhodnem dogovoru priskrbi Planinsko društvo Mežica.

Pohodnike bodo na poti spremljali člani Gorske reševalne službe Koroška, pripadniki enote gorske policije in planinski vodniki PD Mežica.

Udeleženci pohoda, ki se bodo registrirali v Domu na Peci in bodo imeli na dan pohoda opravljenih deset pohodov bodo prejeli zlato priponko, za sedem srebrno in za štiri bronasto priponko kralja Matjaža. Za opravljeni petindvajseti pohod se bo pohodniku podelil kipec kralja Matjaža. Lani se je pohoda v dveh dneh udeležilo 500 pohodnikov, podobne številke pričakujejo tudi letos. Že lani so ugotovili, da se je en pohodnik udeležil vseh pohodov doslej.

Za udeležbo na pohodu je obvezna zimska oprema to je primerna obutev, topla oblačila, topla pijača, palice, dereze in drugo . Dom na Peci bo na dan pohoda odprt. Za hrano, pijačo in prenočevanje bo poskrbljeno.

Aktualne informacije o razmerah na terenu in navodila bodo v petek zvečer objavljena na spletni strani Planinskega društva Mežica . Odhod udeležencev pohoda od Doma na Peci nazaj v dolino je predviden med 13:00 in 15:00 uro.